Kleurvol Leven
U bent hier: Home / Blog / Van denken naar voelen!

Van denken naar voelen!

Claudia oktober 8, 2018 0 opmerkingen
08okt
0

Wat een gescheurde baarmoeder mij vertelde … 

Dit is denk ik één van mijn meest persoonlijke blogs die ik heb geschreven. Toch wil ik mijn verhaal graag delen, omdat ik zeker weet dat veel vrouwen zich zullen herkennen in mijn verhaal. Veel vrouwen hebben hun vrouwelijke kant, hun emoties namelijk weggestopt. En zijn gaan denken i.p.v. voelen. Jij ook?

We gaan hiervoor 5 jaar terug in de tijd, om precies te zijn naar 25 september 2013…

Hoe het leven zo opeens door je vingers kan glippen.

Ik was in blijde verwachting van mijn tweede kindje. De eerste bevalling was dramatisch verlopen, ik was van plan deze tweede bevalling vol positieve energie in te gaan en nu op de natuurlijke manier te bevallen. Helaas, ook nu liep het weer anders.

De pijn in mijn buik was op een gegeven moment niet meer te houden, zelf niet onder verdoving van 2 ruggenprikken. Ik wees op mijn litteken van de keizersnede van mijn eerste bevalling en het medisch personeel kwam massaal in actie. Dit was foute boel.

Mijn partner was net in de tussentijd even naar de auto gelopen om kleertjes te halen voor als onze kleine geboren zou worden. Toen hij terug kwam, lag ik al klaar om naar de OK gereden te worden. Hij moest stel op sprong mee. Wat bleek, mijn baarmoeder bleek gescheurd te zijn, mijn baby was in levensgevaar. Je hoort mensen altijd zeggen dat je pijn van een bevalling vergeet, maar de helse pijn die ik toen voelde kan ik nu nog voelen. Het ging allemaal opeens zo snel, opeens was mijn baby daar, zelf was ik ter plekke aan het overgeven en ging alles aan mij voorbij. Ze waren echt net op tijd, ze hebben van alles gedaan om mijn baby ‘aan de praat’ te krijgen en het lukte! Zelf heb ik nog uren op de OK gelegen, zodat ze mij weer netjes konden dichtnaaien. Heel onwerkelijk allemaal. Als het medisch personeel een paar minuten later had ingegrepen, dan was mijn zoon er niet geweest. Dit is gewoon niet te bevatten.

Luister naar en vertrouw op je gevoel. 

Dit was een harde leerschool voor mij. Al jaren had ik zeurende buikpijn, de dokters hadden er geen verklaring voor. Via het alternatieve circuit kreeg ik te horen dat het van emotionele aard was, dat ik mijn buik moest ‘schoonmaken’. Ja, hoe dan? Vroeg ik mij af. Uiteindelijk ben ik gewoon door gegaan met mijn normale leven. Totdat mijn baarmoeder scheurde … Nu kon ik er niet meer om heen. Ik moest aan de slag met mijzelf en met mijn emoties. Emoties, gevoel en trauma’s worden namelijk opgeslagen in de buik. Het was duidelijk dat mijn buik mij iets probeerde te vertellen.

Kleur en coaching gaf mij het plezier in het leven terug! 

Uiteindelijk ben ik gaan investeren in mezelf. Ik leerde met horten en stoten mezelf op de eerste plek te zetten, zodat ik ook een goede moeder en een leuke partner kon zijn. Ik ben mijn bagage en ballast op gaan ruimen, zodat ik weer ruimte en liefde kon voelen en ervaren. Zodat ik nu weet wie IK ben en wat IK wil en niet dat wat anderen van mij verwachten. Zodat ik me niet meer laat intimideren en beïnvloeden door anderen, maar echt zelf richting geef aan mijn leven. Ik durf weer te vertrouwen op mijn gevoel en laat mijn buik weer ‘spreken’ en vertrouw erop dat mijn buik gelijk heeft.

Dat gun ik jou ook! 

Dat je luistert naar en vertrouwt op je gevoel. Dat gun ik iedereen en specifiek alle vrouwen! We zijn zo gewend geraakt om ons aan te passen aan de mannelijke maatschappij, waarin je meedoet als je handelt vanuit je verstand, vanuit je ratio. Gevoel, dat is maar een raar en eng fenomeen. Zo heb ik herhaaldelijk te horen gekregen, dat ik niet zo gevoelig moest zijn. Ik zakte zelfs voor een examen omdat ze vonden dat ik teveel vanuit mijn gevoel, op mijn intuïtie afging, dat was niet zakelijk genoeg. Terwijl de antwoorden wel goed waren… Onvoorstelbaar. Dit wil ik zo graag anders zien.

Ik wil dat we luisteren naar ons buikgevoel, naar onze intuïtie, dat we vrij zijn van de ballast die we als kind zijnde meekrijgen van onze ouders en voorouders. Ik wil dat onze kinderen vrij in het leven staan, als een blanco en ongeschreven blad en dat ze de liefde en ruimte krijgen om zelf vorm te geven aan hun leven, hun eigen authentieke ik mogen en kunnen leven.

Hoe dan? Kom kennismaken!  

Aanstaande zaterdag 13 oktober geef ik van 11.00 tot 13.00 uur een workshop ‘Jouw Wheel of Life’. Tijdens deze workshop ga jij de balans opmaken van jouw leven. Waar sta je nu? Wat gaat goed en wat kan wat extra aandacht gebruiken? Schiet de balans ergens door, en zo ja waar? Wat heb jij nodig om meer plezier, rust of wat dan ook te ervaren? Datgene waar jij behoefte aan hebt. En, welke kleur(en) kan jou daarbij helpen?

Laat je verrassen door de manier waarop je met kleur en creativiteit kunt communiceren. Kom het ervaren, kom voelen en laat je gedachten die paar uurtjes even thuis ;-).

Voor €25 heb jij er een geweldige ervaring bij, in beeld waar jij nu op dit moment staat in het leven en weet je aan welke knoppen je kunt gaan draaien, om je leven nog meer te gaan leven zoals jij dat wilt.

Ik ontmoet je graag!

Omdat ik iedereen graag persoonlijke aandacht en coaching geef, is het aantal plaatsen beperkt. Wees er dus snel bij, want op = op. Je kunt je aanmelden via de site of mij een mailtje sturen.

Wil je 7 gouden tips om jezelf te ontdekken, zodat jij jouw leven kunt leven?
Download dan hieronder mijn gratis E-book ‘7 gouden stappen naar je ware zelf’ .
 

Je kunt ook een gratis Skype-sessie van 20 minuten aanvragen.
Stel je vragen die jou op dit moment bezighouden. Ik geef je graag een paar tips waar je mee verder kunt.

Stuur me een mail, dan maken we een afspraak.

Gratis E-Book downloaden
Kleurrijke groeten,

Claudia Wondergem  

Kleurvol Leven
www.kleurvolleven.nl

info@kleurvolleven.nl
06-16076000

 

In categorie:Blog

Stuur ons een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Opmerking
Naam *
Email *
Web