Kleurvol Leven
U bent hier: Home / Blog / Gewoonten, welke heb jij? Tijd voor een nieuwe?

Gewoonten, welke heb jij? Tijd voor een nieuwe?

Claudia oktober 15, 2018 0 opmerkingen
15okt
0

Welke gewoonten heb jij en wat brengen ze jou?

Tijd voor een nieuwe? Kom een kopje Kleurenthee drinken!  

Van jongs af aan leer je gewoonten: “Een handeling of een manier van doen die je gewend bent uit te voeren. Je doet iets op de automatische piloot, je hoeft er niet over na te denken.”

Denk maar aan tandenpoetsen bijvoorbeeld. Als kind werd je al voorgedaan dat je ’s ochtends en ’s avonds je tanden een keer poetst. Daar denk je nu niet meer over na, je doet het gewoon.

Schrijven, schrijven en schrijven!

Sinds ruim een jaar heb ik mij een nieuwe gewoonte aangeleerd, namelijk schrijven. Ik heb inmiddels al boekjes volgeschreven. Geïnspireerd door ‘The Artist Way’; 3 pagina’s per dag. Diverse manieren heb ik uitgeprobeerd, op zoek naar mijn eigen vorm: vragen beantwoorden en/of gewoon helemaal vrij schrijven. Op zoek naar de manier die mij helpt, waar ik blij van wordt.

Momenteel word ik helemaal blij van vrij schrijven, dus schrijven wat in mij op komt, van “Ik heb slecht geslapen tot wat een heerlijke ochtend”. Daarnaast trek ik elke ochtend een kaartje met 1 woord erop. Over dat woord ga ik dan schrijven. Dit kan elke dag weer anders zijn. Zo trok ik vandaag, net als gisteren het woord ‘lucht’. Dit woord heeft voor mij vandaag een heel andere betekenis dan gisteren. Je schrijft wat er op dat moment in je opkomt. zo ben je echt helemaal in het nu.

Een heerlijk begin van de dag! 

Ik merk dat ik gewoon niet meer zonder het schrijven kan. Ik neem voor mezelf hier ’s ochtends echt even de tijd voor, me-time. Laatst tijdens de zomervakantie kwam het schrijven er even niet van. We sliepen in een tent, mijn kinderen waren vroeg wakker, ik kon even geen moment vinden. Op een gegeven moment werkte dit door in mijn humeur. Ik miste gewoon die paar minuten voor mezelf op een dag. En wat zijn nu een paar minuten als dit ervoor zorgt dat je heerlijk de dag in gaat. Daar heeft iedereen profijt van! Het schrijven geeft me rust, focus, inzichten, tijd voor mezelf én plezier!

Ik ga een nieuwe gewoonte aan, doe je mee?  

Vanaf nu ga ik, minimaal 21 dagen, want dat is de tijd dat je mind nodig heeft om van een handeling een nieuwe gewoonte te maken, in mijn schrijfboek/journal, elke avond een pagina besteden aan dankbaarheid. Dit heb ik al meerdere keren geprobeerd, want stilstaan met de dingen waar je dankbaar voor bent, werkt in positieve zin door op je algehele gestel. Maar gewoon de woorden opschrijven was voor mij niet genoeg, het werkte niet. Ik haakte na een paar dagen alweer af.

Nu heb ik een nieuw format gevonden; de ‘Gratitude Clover’. Elke dag teken ik aan het einde van de dag een klavertje vier en in elk blaadje schrijf ik waar ik die dag dankbaar voor ben. 4 dingen in totaal, heel overzichtelijk toch! En je kunt het in een creatief format gieten, zoals jij wilt! Ik word er nu al blij van. Jij ook? Laat me weten als je meedoet, dan kunnen we samen onze dankbaarheid vieren!

Hulp nodig? De Kleurenthee staat klaar!  

Wil jij ook gewoonten aanleren of misschien juist afleren en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken?

Kom gezellig langs voor een kopje kleurenthee en we gaan samen kijken welke stappen jij kunt zetten naar nieuwe gewoonten, zodat jij meer plezier in je leven zult ervaren!

 

Wil je 7 gouden tips om jezelf te ontdekken, zodat jij jouw leven kunt leven?
Download dan hieronder mijn gratis E-book ‘7 gouden stappen naar je ware zelf’ .
Gratis E-Book downloaden
Kleurrijke groeten,

Claudia Wondergem  

Kleurvol Leven
www.kleurvolleven.nl

info@kleurvolleven.nl
06-16076000

 

Ja, ik kom graag een kopje Kleurenthee drinken! 
In categorie:Blog

Stuur ons een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Opmerking
Naam *
Email *
Web