Kleurvol Leven
U bent hier: Home / Blog / Jouw huis, jouw thuis!?! Of toch niet?

Jouw huis, jouw thuis!?! Of toch niet?

Claudia juni 13, 2018 0 opmerkingen
13jun
0

Jouw huis, jouw thuis!?!

Of toch niet? 

Huis. Thuis. Eén letter verschil, maar in waarde is het verschil niet uit te drukken. Is jouw huis, ook jouw thuis? Een veilige haven, waar je helemaal jezelf kunt en mag zijn? Waar jij je veilig voelt en kunt doen en laten wat jij wilt? Waar jij blij kunt zijn en plezier ervaart? Waar jij je even kunt afschermen/verstoppen voor de buitenwereld?

 

“Mijn huis

Mijn thuis

Waar ik

Binnen

Bijkom van

Buiten!”

Uit het leven gegrepen …

Het raakt mij zo diep als ik één van mijn kinderen hoor roepen: “Ik voel me hier niet fijn in dit huis” als een reactie op het gepest van zijn broer. Ik vind het juist zo belangrijk dat iedereen in ons gezin zijn eigen plekje heeft waar hij/zij zich even kan terugtrekken, weer even kan opladen. Zichzelf kan zijn. Kleur speelt hierbij een hele belangrijke rol. Zo hebben we bijvoorbeeld allemaal onze eigen kleuren uitgezocht voor op de muren in de verschillende kamers. Kleuren waar ieder van ons zich gelukkig bij voelt.

Als klein meisje had ik een periode dat mijn hele kamer roze moest zijn. Dit komt vaak voor bij meisjes tussen de 5 en 8 jaar. Roze is de kleur van de baarmoeder, daar waar de baby wordt gevoed, gesteund en beschermt. Waar de baby zich veilig voelt. Als we opgroeien als kind zijn we vaak op zoek naar zo’n plek waar we ons beschermd voelen en veilig.

Mijn liefde voor roze verdween in de loop van de tijd en dat zie ik tijdens mijn coachingconsults ook heel vaak terug bij volwassen vrouwen. Roze is de kleur van de kindertijd. Als jij een afkeer/aversie hebt tegen de kleur roze stel jezelf dan eens de vraag of je kind hebt mogen/kunnen zijn? Heb je onvoorwaardelijke liefde gekend? Heb je als kind te vroeg verantwoordelijkheid moeten dragen?

 

Zo binnen, zo buiten

Is jouw huis een ware afspiegeling van wie jij bent? Als ik jouw huis binnenstap weet ik dan wie er woont? Passen de kleuren bij jouw, of zijn het meer de kleuren van je partner en/of van je kinderen? Iedereen heeft recht op een eigen plekje, jij ook!

 

Oefening

“Loop eens naar buiten en ga op straat staan. Kijk van een afstandje naar het huis, alsof je toevallig langsloopt en het nog nooit hebt gezien. Stel je voor dat jij een potentiele koper bent van dit huis. Loop langzaam naar de voordeur die op een kier staat en open deze voorzichtig. Stap over de drempel naar binnen en kijk om je heen en verwonder je over wat je ziet. Wat vind je mooi, wat staat je tegen? Wat zou jij anders doen als dit jouw huis was? Laat het op je inwerken en noteer eventueel je bevindingen op een papiertje. Als je genoeg hebt gezien en ervaren, loop dan weer langzaam naar buiten en sluit de deur achter je”.

 

We zijn zo gewend om door ons huis te lopen, te rennen, zonder dat bepaalde dingen ons nog opvallen. Bijvoorbeeld die lamp die nog steeds vervangen moet worden in de gang, waarvan het peertje troosteloos aan het plafond hangt. Of de piano die nog steeds in de grondverf staat. Herken je dat? Maar al deze dingen die niet af zijn, kapot zijn of niet naar onze zin zijn, kosten ons (onbewust) energie. Tijd om een frisse wind door jouw huis en daarmee door jouw leven te halen.

 

Dagworkshop: ‘Maak van je huis jouw (kleurrijke) thuis!’

Op zaterdag 21 juli geef ik een inspirerende en kleurrijke dagworkshop over hoe jij van je huis je thuis kunt maken en hoe kleur jou daarbij kan helpen. We gaan kijken welke kleuren nu bij jouw persoonlijkheid passen en welke je daarvan nu terugziet in je huis én misschien nog belangrijker welke niet!

Je gaat een visionboard maken van jouw thuis. Het idee achter een visionboard is dat als je jezelf omringt met plaatjes van wie je wilt zijn, wat je wilt hebben, waar je wilt leven/wonen of op vakantie wilt zijn, je leven verandert om de plaatjes te laten aansluiten bij jouw verlangens. Dit is de kracht van aandacht.

Gedurende de dag word je voorzien van heerlijke hapjes en drankjes en een heerlijke high tea. Kortom: een heerlijke dag voor jezelf!

Wil jij een thuis creëren voor jezelf, je partner en/of eventueel voor je kinderen? Wacht dan niet langer en schrijf je in voor deze prachtige workshop!

Voor meer informatie of om je in te schrijven kun je terecht op mijn website: www.kleurvolleven.nl.


Zondag 17 juni: Yoga Festival Leiden en Kleurrijke mandala krukjes te koop!

Ben jij nog op zoek naar een leuke activiteit voor aanstaande zondag? Kom dan naar Yoga Festival Leiden op zondag 17 juni. Je kunt diverse yogalessen volgen, een mandalatekenworkshop bij mij of één van mijn handbeschilderde krukjes kopen. Kun je gelijk wat kleur in je huis halen 😉

 

Wil je liever 1-op-1 werken om te ‘werken’ aan jezelf, om te kiezen voor jezelf, weer te durven spelen, het leven licht en kleurrijk te zien, dan kan dat ook. Kijk voor meer informatie op mijn website, of mail (info@kleurvolleven) of bel (06-16076000) me.

Volg je mij al? Dat kan op Facebook en Instagram. Ik ontmoet je daar graag!

Wil je 7 gouden tips om jezelf te ontdekken, zodat jij jouw leven kunt leven?
Download dan hieronder mijn gratis E-book ‘7 gouden stappen naar je ware zelf’ .

 

Je kunt ook een gratis Skype-sessie van 20 minuten aanvragen.
Stel je vragen die jou op dit moment bezighouden. Ik geef je graag een paar tips waar je mee verder kunt.

Stuur me een mail, dan maken we een afspraak.

 

Gratis E-Book downloaden

Kleurrijke groeten,

Claudia Wondergem

Kleurvol Leven
www.kleurvolleven.nl
info@kleurvolleven.nl
06-16076000

 

In categorie:Blog

Stuur ons een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Opmerking
Naam *
Email *
Web