Kleurvol Leven
U bent hier: Home / Blog / Waar KIES jij voor?

Waar KIES jij voor?

Claudia december 6, 2018 0 opmerkingen
06dec
0

Hobby’s, wat zijn dat?!?

Waar KIES jij voor? Ruim 2 uur per dag tv kijken of … ?

Uit cijfers van het CBS blijkt dat wij in Nederland gemiddeld 2 uur en 15 minuten tv kijken per dag. Wij behoren met deze score tot de middenmoot. Als jij naar je eigen tv-gedrag kijkt, komt dat dan in de buurt?

Wat doe jij eigenlijk met je vrije tijd? Tijd die je niet bezig bent met je werk en/of je gezin en je vrienden. Maar echt tijd voor jou! Scroll jij je tijd weg, al turend op je telefoonscherm, kijkend wat anderen in de wereld doen? Of werk je nog de laatste werkmails weg? Of leef je je uit in de sportschool? Wat kies jij?

Voldoening staat voorop!

Een hobby is een liefhebberij of bezigheid ter ontspanning voor in de vrije tijd.

Een hobby wordt uitgevoerd voor het PLEZIER, en niet als betaald werk. “

Zoals op internet is te lezen, is een hobby een veelal persoonlijke aangelegenheid waarbij voldoening voorop staat. Het uitvoeren van een hobby kan ook kennis, ervaring en vaardigheid opleveren.

Helaas verliezen veel volwassenen in de loop van de tijd hun hobby(s). Vraag maar eens op een feestje wat iemand in zijn vrije tijd doet. Over het algemeen zullen mensen je raar aankijken, want je hoort er juist bij als je zegt dat je het zo druk hebt. Een ander deel van de mensen zal zeggen dat ze helemaal geen hobby hebben, omdat ze niet meer weten wat ze leuk vinden.

Waar is het PLEZIER gebleven?!

Jaren geleden, werkte ik als communicatieadviseur bij een financiële instelling. Ik werkte toen mee aan een kookboek als relatiegeschenk. Personeelsleden werden geportretteerd met hun hobby. Een leuk idee dacht ik, hét verhaal achter de hypotheekadviseur naar boven halen, wat ten goede komt aan de klantenbinding. Het personeel dacht er heel anders over. Zij schoten lichtelijk in de stress en riepen: “Maar ik heb helemaal geen hobby!!!”

Voor veel mensen zien hun dagen er hetzelfde uit. Ze staan op, gaan naar hun werk, komen thuis, eten wat, leggen eventueel kinderen in bed, kijken nog wat tv of werken nog wat mails weg en gaan weer naar bed om de volgende ochtend weer paraat te zijn, voor weer een nieuwe ‘enerverende’ dag. In het weekend moet dan alles gebeuren wat leuk is, want ja het is weekend en door de week hebben we daar geen tijd voor…

Help, waar is het PLEZIER gebleven in dit verhaal? Als we gemiddeld 2 uur en 15 minuten tv kijken per dag, dan is dat 15 uur in de week. Ga bij jezelf eens na, wat kun je allemaal voor leuke dingen doen in 15 uur? Heel veel!

GRATIS proefles van de Magische Mandala Tekencursus (Online)!

Weet je nou echt niet wat jou hobby is, waar jij blij van wordt en waar jij je vrije tijd voor wilt gebruiken? Dan wil ik je best een handje helpen 🙂 .

Wat dacht je van een heerlijke online tekencursus? Helemaal te volgen in je eigen tijd. Het zorgt voor ontspanning én je leert jezelf beter kennen, wie weet ontdek je zo wel een nieuwe hobby en sla je twee vliegen in één klap!

De cursus bestaat uit 9 lessen, waarin je informatie krijgt over verschillende vormen, met oefeningen aan de slag gaat en uiteindelijk leer je prachtige en unieke mandala’s te tekenen die weergeven wat er in jou schuilt. Spannend toch!

Vind je het lastig om meteen aan een cursus te beginnen, omdat je niet weet wat je precies kunt verwachten? Vraag dan eerst een gratis proefles aan en ervaar zelf wat creativiteit en kleur voor jou kan doen!

Ja, ik wil een gratis proefles!

Nog een paar plekjes vrij …

Aanstaande zaterdag 8 december van 11.00 – 13.00 uur zijn er nog een paar plekjes vrij voor de Workshop Visionboard. Je gaat gedurende twee uur heerlijk aan de slag met het knippen, scheuren en plakken van plaatjes die jouw verlangens en wensen weergeven. Je gaat je binnenste naar buiten halen 😉
Laat jezelf verrassen en ga met een prachtig visionboard naar huis om vol focus het nieuwe jaar te starten. Maak van 2019 jouw jaar! Kosten €25 incl. materiaal, coaching, kleurenthee en iets lekkers.

Ja, ik kom naar de workshop Visionboard!

Wil je 7 gouden tips om jezelf te ontdekken, zodat jij jouw leven kunt leven?
Download dan hieronder mijn gratis E-book ‘7 gouden stappen naar je ware zelf’ .

Gratis E-Book downloaden

 

 

In categorie:Blog

Stuur ons een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Opmerking
Naam *
Email *
Web