Kleurvol Leven
U bent hier: Home / Blog / Wat is jouw uitlaatklep?

Wat is jouw uitlaatklep?

Claudia februari 1, 2019 0 opmerkingen
01feb
0

Hoe breng jij jezelf weer in balans?  

 Heb jij een uitlaatklep, om je even te ontladen van (negatieve) energie en om je vervolgens weer op te laden? 

Als je mij dit een aantal jaar geleden had gevraagd dan had ik deze vraag helaas moeten beantwoorden met een dikke NEE. Ik had een drukke en stressvolle baan, waar de verwachtingen en verantwoordelijkheden hoog waren. Ik deed mijn uiterste best om hieraan te voldoen en was daardoor in een contante staat van alertheid. Het gevolg was dat ik mij niet meer kon ontspannen, ook niet als ik thuis kwam. Dit voelden mijn kinderen haarfijn aan en reageerden hier vervolgens weer op. Ik had geen uitlaadklep, ik kon mij niet meer ontspannen, niet meer ontladen. Herkenbaar?

“Creativiteit bestaat uit het
doorbreken van gevestigde patronen om
op een andere manier tegen de zaken aan te kijken”

Edward de Bono

Creativiteit als uitlaatklep! 

Nu, jaren later, heb ik die uitlaatklep gelukkig wel gevonden! Ik heb mijn creativiteit weer volledig omarmt en opgepakt. Afgelopen maand ben ik, zoals je misschien al weet, een nieuwe uitdaging aangegaan. Naast mijn bedrijf Kleurvol Leven ben ik nu ook werkzaam in het onderwijs, Speciaal Onderwijs om precies te zijn. Deze switch drukte mij deze week met mijn neus op de feiten. Hoe blijf ik in balans? Hoe kan ik licht en donker samen laten gaan, zonder door te schieten in het één of het ander?

Ik moest mezelf ontdoen van alle (negatieve) energie die ik die dag om mij heen had gehad. Maar hoe? Ik was blij dat ik mij er bewust van was dat ik er iets mee moest en ook nog wist wat! Ik ging kleuren! Ik heb mijn kleurpotloden gepakt en ben gaan tekenen. Vrolijke kleuren riepen mij, ik voelde een drang om de kleuren dik op papier te zetten, de kleur moest intens zijn.

Kleur en Creativiteit helpen mij om weer bij mezelf te komen. De ene keer is dat kleuren, de andere keer lekker stippen , beeldhouwen of schrijven. Als ik maar met mijn handen bezig kan zijn. Wat helpt jou om weer bij jezelf te komen en te blijven?

Wat is jouw uitlaatklep?

Ben jij je bewust van je behoefte om even tijd voor jezelf nodig te hebben? Om weer even te ontladen en weer op te laden, zodat je er daarna weer helemaal kunt zijn. Weet jij waar jij energie van krijgt? Waar jij blij van wordt? Het is zo belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en te voelen wat je nodig hebt.

Zo sprak ik deze week iemand en die zei dat ze eigenlijk haar gevoel had afgesloten, zodat ze niet alles hoorde wat er op een dag zoal tegen haar gezegd werd, als een soort beschermingsmechanisme. Terwijl ze het zei, zei ze direct daar achteraan dat dit eigenlijk niet goed was. En dat is zo waar. Want als we ons afsluiten voor ons gevoel, kunnen we ook niet genieten van de mooie dingen om ons heen en dat zijn juist de dingen die het leven zo mooi en kleurrijk maken.

Creativiteit helpt mij en kan jou ook helpen! 

Creativiteit kent vele vormen. Alleen al uit een bepaalde situatie stappen door bijvoorbeeld een eindje te gaan wandelen, kan al voor veranderingen zorgen. Deze week hielp het (mandala) tekenen mij weer met beide benen op de grond te komen. Mandala tekenen wordt heel vaak gebruikt om weer in contact te komen met jezelf, om in het moment te stappen. Je even af te sluiten van je omgeving en tijd voor jezelf te nemen. Jezelf onder te dompelen in kleur. Met diverse tekenoefeningen kun je dit nog eens extra stimuleren.

Wil je dit zelf ervaren en een leuke en eenvoudige manier leren kennen waarop jij jezelf weer kunt herpakken en opladen? Kom dan naar mijn Workshop Mandala & Kleur. Je gaat een mooie authentieke mandala maken, met jouw kleuren! Je leert de basisbeginselen van het tekenen van een mandala en we gaan dieper in op de kleurenpsychologie. Wat kan kleur jou vertellen en hoe kan kleur jou helpen?

Wanneer: Zondag 24 februari
Tijd: 13.00 – 15.00 uur
Locatie: De Plek, Kanaalpark 157, Leiden
Kosten: €25 (incl. materiaal, coaching, Kleurenthee en iets lekkers)

Ja, ik kom naar de workshop Mandala & Kleur!

Zelf aan de slag? 

Wil je zelf meteen aan de slag? Ook dat kan! Je kunt hieronder een gratis Mandala tekenles downloaden. Dan kun je ervaren of het wat voor je is. Deze gratis les is tevens de eerste les van de Onlinecursus Magische Mandala Tekencursus. Deze cursus bestaat in totaal uit 9 lessen. Elke les komt er een andere tekenvorm aan bod en krijg je verschillende oefeningen. De cursus zorgt voor ontspanning en zelfinzicht op een leuke en creatieve manier.

Je kunt ervoor kiezen om de cursus helemaal op eigen houtje te doen, of je kunt je tekeningen laten analyseren door mij, waardoor je nog meer inzicht krijgt in jezelf en in eventuele patronen.

De kosten voor deze cursus zijn €49 zonder coaching en €79 met coaching. Mocht je nog vragen hierover hebben, mail me gerust of kijk hier voor meer informatie.

Ja, ik wil een gratis Mandala Tekenles ontvangen!
Wil je 7 gouden tips om jezelf te ontdekken, zodat jij jouw leven kunt leven?
Download dan hieronder mijn gratis E-book ‘7 gouden stappen naar je ware zelf’ .
Gratis E-Book downloaden

Kleurrijke groeten,

Claudia Wondergem

In categorie:Blog

Stuur ons een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Opmerking
Naam *
Email *
Web