Kleurvol Leven
U bent hier: Home / Blog / Wat zijn jouw (diepste) verlangens?

Wat zijn jouw (diepste) verlangens?

Claudia november 12, 2018 0 opmerkingen
12nov
0

Van lekker scheuren tot jouw mooiste jaar in beeld gebracht!

We zijn alweer in het laatste kwartaal van het jaar. Het kwartaal van de balans opmaken. Wat wilde ik dit jaar doen en wat heb ik ervan gedaan, wat is uitgekomen? Wat wil ik volgend jaar weer zo, of wat wil ik juist anders? Allemaal vragen die de revue kunnen passeren.

Vanavond komt de goede sint alweer op televisie. Mijn kinderen zijn er al volop mee bezig. Het neemt de nodige spanning en onrust met zich mee, maar ook een hoop gezelligheid, zoals kaarsjes in huis en pepernoten na schooltijd. En wensen en verlangens komen om de hoek kijken… 

“In verlangens onderscheid je je van de anderen. Door te openbaren wat je écht verlangt, laat je zien wie je werkelijk bent en creëer je de mogelijkheid om met hulp van anderen je eigen en best passende plaats te vinden”
(Marinus Knoope, De Creatiespiraal).

Knippen, scheuren en plakken!

Kinderen hebben over het algemeen weinig tot geen moeite met het noemen van hun wensen en verlangens. Plaatjes worden uit speelgoedboeken geknipt en gescheurd en vervolgens opgeplakt. Een hele waslijst ontstaat aan wensen en verlangens.

Hoe is dat als we volwassen worden? Kunnen we dan nog steeds zo makkelijk onze (diepste) verlangens benoemen, zonder ons te laten belemmeren door overtuigingen vanuit ons hoofd? Zoals “Dat kan toch niet, dat levert geen geld op en mijn hypotheek moet betaald worden”, of “Daar ben ik niet goed genoeg in”. De een gaat het makkelijker af dan de ander, maar één ding staat vast: iedereen heeft verlangens in zich en het is aan jou om die te laten zien, zodat je echt jezelf kunt zijn en jouw leven kunt leven.


Oefening voor thuis

Wil jij weten wat er op dit moment in jou leeft? Doe deze korte meditatie en ervaar wat er in je op komt.

Ga rustig zitten en sluit je ogen. Leg je handen los in je schoot en doe 3 rustige in- en uitademingen.
– Merk op welke beelden er bij je opkomen, dit kan iets met de natuur zijn een locatie, of iets anders. – Welke kleuren zie je?
– Welke vormen en/of symbolen (sterren, regenbogen, spiralen, zon, cirkels, etc)?
– Zie je misschien ook bepaalde nummers?
– Hoor je woorden en/of zinnen?
Haal weer 3 x rustig en diep adem en open je ogen. Beweeg rustig je vingers, handen en voeten en schrijf op wat je hebt ervaren en/of gezien.

Nu kun je deze bevindingen thuis creatief gaan uitwerken. Vind je het lastig om dit zelf te doen? Kom dan naar de Workshop Visionboard en we gaan samen aan de slag met het zichtbaar maken van jouw verlangens, zodat jij helder en vol plezier het nieuwe jaar tegemoet gaat!

Kom naar de Workshop Visionboard, breng jouw 2019 in beeld!

Zaterdag 8 december geef ik van 11.00 tot 13.00 uur een workshop Visionboard maken. Een Visionboard van jouw 2019! Een Visionboard is eigenlijk een soort poster. Het helpt je om helderheid te krijgen en het leven te creëren van jouw dromen. Het zorgt voor inspiratie en motivatie. Je gaat op een foamboard allerlei plaatjes, woorden, beelden en/of kleuren plakken. Ze kunnen heel specifiek zijn of een gevoel overbrengen. Vervolgens geef je jouw Visionboard een prachtige plek om je heen. Wat je aandacht geeft groeit!Ben jij erbij? Wil jij van 2019 echt een super jaar maken, jouw jaar, waarin al je dromen uitkomen? Schrijf je hier in en ik ontmoet je graag op zaterdag 8 december. Dan ga jij kleur geven aan jouw verlangens! De kosten voor deze workshop zijn €25, incl. materiaal, kleurenthee, coaching en je eigen visonboard om thuis een mooie plek te geven.

Klik hier om je in te schrijven voor de workshop. 

TIP: Gratis geluk plukken tijdens Geluksroute 071!

Ook dit jaar doe ik weer mee als geluksbrenger aan de Geluksroute 071. Ik vind het heerlijk om mijn geluk te delen. Kleur & Creativiteit is voor mij geluk en dat wil ik jou zondag 25 november graag geven.

Kom gezellig gratis kennismaken met mandala tekenen in mijn atelier. Ervaar wat het tekenen met jou doet en wat kleur je kan vertellen over jezelf. Ga heerlijk aan de slag onder het genot van een kopje Kleurenthee.

Zondag 25 november
12.00 – 17.00 uur
Gratis, vrij inlopen
Kanaalpark 157, Leiden

In heel Leiden kun je op zaterdag 24 en zondag 25 november op diverse plaatsen gelukproeven. Ontzettend leuk om te doen en je te laten verrassen. Klik hier voor meer informatie.

 

Wil je 7 gouden tips om jezelf te ontdekken, zodat jij jouw leven kunt leven?
Download dan hieronder mijn gratis E-book ‘7 gouden stappen naar je ware zelf’ .
Gratis E-Book downloaden
Kleurrijke groeten,

Claudia Wondergem

Kleurvol Leven
www.kleurvolleven.nl
info@kleurvolleven.nl
06-16076000

 

In categorie:Blog

Stuur ons een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Opmerking
Naam *
Email *
Web