image

Claudia Wondergem

Mijn naam is Claudia Wondergem (1979) en ik woon in Leiden. Mijn grootste kernwaarde in het leven is PLEZIER.

Over mij

 

Verstand versus gevoel

Tot een paar jaar geleden was het perfecte plaatje compleet. Ik had een goede communicatiebaan binnen een groot bedrijf, mooi huis, lieve partner en 2 prachtige kindjes. Fantastisch zou je denken, maar niks was minder waar. Ik voelde me niet gelukkig. Mijn hele leven deed ik wat er van mij verwacht werd, wat men van mij vroeg. Maar dit was niet wat IK wilde. Ik handelde vanuit mijn hoofd en had mijn gevoel ‘even’ geparkeerd. Maar zodra er kinderen in het spel komen, kun je je gevoel niet meer negeren. Mijn gevoel schreeuwde om aandacht (letterlijk en figuurlijk), wilde gehoord, gezien en gevoeld worden!

 

Tegenslagen

Mijn beide kinderen (nu 7 en 9 jaar) zijn met een keizersnede ter wereld gekomen, waarbij tijdens één keizersnede mijn baarmoeder scheurde. Dat was heel heftig. Toen ik na uren de OK werd uitgereden zeiden de artsen tegen elkaar: “Dit was minuten werk”. Als ze een paar minuten later hadden ingegrepen was mijn jongste zoon er niet geweest. Een kind ter wereld brengen doet iets met je als vrouw. Je bent de controle over je lichaam, over jezelf compleet kwijt. Alles moet je uit handen geven, loslaten in de extreemste vorm. Je krijgt niet alleen een baby, je wordt ook moeder. Een nieuwe rol, waar geen gebruiksaanwijzing voor is, nieuwe emoties en gevoelens komen kijken. Verschuivingen binnen relaties met je partner, je ouders, je kinderen, etc. vinden plaats. Je wordt geconfronteerd met oude pijn van jezelf. Wie ben je nu eigenlijk zelf? Zonder al die sociale en maatschappelijke rollen? Tijdens mijn verlof kreeg ik ook nog eens te horen dat ik mijn baan kwijtraakte. Toen voelde ik mij echt zo waardeloos. Wat kon ik nou eigenlijk? Ik kon niet eens mijn eigen kinderen op de wereld zetten en mijn baan kon ik ook niet behouden. Wie of wat was ik nog?

Leeuwenkracht!

De zoektocht naar mezelf begon. Ik was mezelf en mijn positieve zelfbeeld compleet kwijtgeraakt.  (Te) lange tijd heb ik geprobeerd om er zelf weer bovenop te komen, maar zonder het gewenste resultaat. Ik moest eerst met mezelf aan de slag. En dat heb ik gedaan door in mezelf te investeren, door diverse opleidingen en trainingen te volgen en bovenal door een coach te nemen en dat is het beste besluit dat ik kon nemen. Onlangs stuitte ik op een verhaal over leeuwenkracht. Het raakte mij in mijn ziel, ik herkende mijzelf er helemaal in. Het gaat over een meisje dat een leeuw in zich heeft (net als iedereen), maar die opgesloten zat. Totdat die vrijkomt … Ik heb de leeuw weer in mij gevonden, sterker nog, ik heb een leeuw geboetseerd en hij staat nu als een trofee bij mij thuis. De leeuw is vrij en dat gun ik iedereen!

 

In verbinding met meZELF en mijn kinderen!

Nu weet ik wie ik ben en durf ik (weer) kleur te geven aan mijn leven. Durf ik te leven vanuit mijn gevoel en mijn creativiteit. Het is mij nu duidelijk waar mijn ongelooflijke drang naar onafhankelijkheid, identiteit en vrijheid vandaan komt. Ik ben weer in verbinding met mezelf en durf daardoor voor mezelf te kiezen, mezelf op de eerste plaats te zetten zonder me schuldig te voelen. Daardoor ben ik juíst een goede moeder en partner en dus heeft mijn omgeving ook profijt van mijn zoektocht naar mezelf. En dat is naar mijn idee de basis, daar begint het mee: jeZELF zijn. Dat wil ik ook zo graag meegeven aan mijn kinderen, zodat ook zij hun leven kunnen leven zoals zij dat willen, zonder de ballast van anderen.

Wie ben ik dan?

Ik ben een kleurrijk en creatief persoon. Ik heb graag kleuren om mij heen en teken en schilder graag, zoals krukjes en stenen, maar ook meubels. Zo komt het regelmatig voor dat mijn partner thuis komt en de tafel opeens groen is!  Mandala’s nemen een belangrijke plaats in in mijn leven. Daarnaast volg ik graag een lesje Zumba, loop ik een paar kilometer hard, maak ik avontuurlijke reizen over de wereld met mijn gezin, met het vliegtuig of op de fiets.

Mijn leven heb ik nu zo ingericht zoals IK dat wil. Ik ben eigen ondernemer en heb twee winkels in Leiden ‘Kleurrijk Geluk’, waardoor ik mijn eigen tijd kan indelen en mijn kinderen zelf naar school kan brengen en weer ophalen. Zo kunnen ze ook door de week speelafspraakjes maken. Dat vind ik heel belangrijk, die oprechte tijd en aandacht voor hen.

Uit mijn werk in de winkel en de workshops en trainingen die ik geef, haal ik nu zoveel voldoening en het geeft me zoveel energie. Als mijn klanten zeggen “Dit was echt een cadeautje voor mij, dankjewel Claudia”, dan ben ik zo dankbaar. Daar kan geen bonus in het bedrijfsleven tegenop.

Natuurlijk heb ik ook mijn valkuilen en zie ik beren op weg. Maar ik zie ze nu eerder en weet er makkelijker mee om te gaan. Dat is zo fijn aan jeZELF kennen en weten wie je bent en wat je wilt!

Wil jij ook de leeuw in jezelf ontmoeten én vrij laten? Loop gerust eens binnen in onze winkel om kennis te maken en dan kijken we hoe jij weer kleur kunt geven aan je leven!

Kleurvolle groeten,
Claudia Wondergem