Kleurvol Leven
U bent hier: Home / Blog / Zet je eerste stap naar Creativiteit!

Zet je eerste stap naar Creativiteit!

Claudia november 27, 2018 0 opmerkingen
27nov
0

Alles begint met een wens!

Creativiteit, creatiekracht, je ziet het herhaaldelijk voorbij komen om je heen. Maar wat is dat nu precies creativiteit en wat kun je ermee? Mijn nieuwste blog gaat hierover. Veel plezier met het lezen en laat je verrassen!

“De creatieve mens volgt niet het platgetreden pad.
hij gaat zijn eigen weg, hij onderzoekt de jungles van het leven.”
~Osho~

“Creativiteit is de geur van individuele vrijheid.”
~Osho~

 

Wat is creativiteit en wat kun je ermee?

Creativiteit, het is een begrip, net als zoveel begrippen, maar de uitwerking ervan is voor iedereen verschillend. Als kind was ik altijd erg creatief. Ik wilde altijd iets maken van dingen. Helaas is die honger naar creativiteit weggezakt naar mate ik ouder werd. Ik werd serieuzer, ging studeren en daarna werken. Ik hield me aan regels en procedures, bleef netjes binnen de lijntjes …

Totdat mijn kinderen werden geboren. Ieder kind vraagt om zijn eigen aanpak, heeft zijn eigen handleiding. Er is niet één methode, maar vele wegen gaan naar Rome. Zo kwam mijn creativiteit weer om de hoek kijken. Creativiteit in de zin van inventieve oplossingen bedenken tot het maken van kleurrijke traktaties voor de opvang en later voor school. Er ging weer een (kleurrijke) wereld voor mij open! Heerlijk vond en vind ik het om creatief bezig te zijn. Hoe heb ik dit zo laten wegzakken? En met mij zijn er velen.

Doodzonde, want creativiteit kan jou zoveel geven, namelijk:

– Betere relaties: op het werk, met je partner en je kinderen
– Avontuur
– Plezier
– Minder stress
– Stabiliteit
– Inventiviteit, je bent niet voor één gat te vangen. Je ziet altijd oplossingen i.p.v. problemen
– Flexibiliteit
– In het nu leven
– Actie
– Keuzes kunnen maken
– Bewustwording

En vooral: het in contact zijn met jezelf en iedere dag genieten!

 

De eerste stap naar creativiteit!

Creativiteit, iedereen heeft het in zich, maar niet iedereen gebruikt het. De oorzaak hiervan is dat er blokkades kunnen zijn rondom je creativiteit. Misschien kreeg jij altijd te horen dat je niet creatief was, dat er geen droog brood mee te verdienen viel, dat je maar een echte baan moest zoeken, etc.

Oefening
Doe eens iets anders. Daar begint het allemaal mee. Neem eens een andere route naar je werk of de school van je kinderen, ga eens lopen i.p.v. op de fiets of met de auto. Heb je altijd zwarte kleren aan, kies eens voor een andere kleur, rood bijvoorbeeld en kijk eens wat het met jou doet en met anderen? Stap onbevangen uit bed en laat het gebeuren, kijk wat er op je pad komt, welke mensen je ontmoet, wat je ziet, hoort, ruikt en voelt. Beleef de dag!

Ik weet dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan, maar probeer het eens. Natuurlijk heb je je vaste patronen en agenda, maar zelfs dan zijn er momenten dat je open kunt staan voor wat er komt. Juist dan!

 

Workshop ‘Visonboard maken’

Kun je wel wat hulp gebruiken?

Het begint allemaal met een wens!

Een wens om gelukkig te zijn, om met plezier in het leven te staan. Om het leven te leven i.p.v. te overleven. Wat is jouw wens? Waar heb jij behoefte aan?

Kom het ontdekken en visualiseren tijdens de workshop Visionboard op zaterdag 8 december. Een visionbaord is een manier om wensen, dromen en verlangens weer te geven. In sfeer, kleur, beeld en woorden haal jij je binnenste naar buiten en geef je het vorm op papier. Samen gaan we je visionboard ‘lezen’ en betekenis geven aan de kleuren die je hebt gebruikt of kunt gebruiken. Dit geeft je heel veel inzicht én plezier!

Zaterdag 8 december
Van 11.00 tot 13.00 uur.
De Plek, Kanaalpark 157
Kosten: €25 incl. materiaal, coaching, kleurenthee en iets lekkers

Ben jij erbij?

Ja, ik kom naar de Workshop Visionboard!

 

Wil je ontdekken wat kleur en creativiteit jou kan brengen?
Vraag dan hier geheel vrijblijvend een gratis Mandala Tekenles aan en ontdek jezelf!

 

Kleurrijke groeten,
Claudia Wondergem
Kleurvol Leven
www.kleurvolleven.nl
info@kleurvolleven.nl
06-16076000

In categorie:Blog

Stuur ons een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Opmerking
Naam *
Email *
Web