Kleurvol Leven
U bent hier: Home / Blog / De zon schijnt! Jij ook?

De zon schijnt! Jij ook?

Claudia juli 3, 2018 0 opmerkingen
03jul
0

Van jezelf voorstellen tot je eigen pad bewandelen.

 

Hoe stel jij jezelf voor als je ergens nieuw bent? Meestal beginnen we met onze naam en wat we doen: “Ik ben Anna de Boer en ik ben accountant bij een grote financiële instelling”. Maar dit is niet wie je bent, maar wat je doet. Deze ‘fout’ maken we bijna allemaal. Net zoals dat we onze identiteit ontlenen aan wat anderen over ons zeggen.

Maar bij identiteit gaat het juist om de mens achter jouw!

–       Wat vind jij belangrijk?

–       Waar sta jij voor?

–       Waar word jij blij van?

–       Wat zijn jouw dromen, wensen en verlangens?

–       Waar heb jij mooie herinneringen aan?

–       Wat zijn jouw ervaringen?

Als je gaat nadenken over antwoorden op deze vragen, dán wordt het pas echt interessant. Dan ben je echt met jezelf bezig, met jouw identiteit en kun je jouw leven vorm geven en leven en niet dat van een ander, van je ouders en of naasten bijvoorbeeld. Iedereen heeft een mening over alles en iedereen en dus ook over jouw. Zeker als je dingen doet of zegt die niet in hun straatje liggen. Herken je dat?

Als je jong bent, krijg je nauwelijks de kans om aan de weet te komen wie je bent, omdat anderen je dat voortdurend meedelen.
(Toon Hermans)

Iedereen heeft zijn eigen weg te gaan  

Jij ook. Maar laat dit nu niet eenvoudig zijn, want wat is jouw weg? Wat is voor jou belangrijk? Waar wordt jij blij van? Soms zijn we ons niet eens bewust van wat onze gedachten en emoties zijn en welke van een ander.

Zo was het voor mij een echte doorbraak toen ik tijdens een coachingstraject een tekening maakte van een beeld dat bij mij heel diep zat en een behoorlijke lading had. Toen ik het op papier had gezet (het leek net een tekening van een 5-jarige, maar dat ter zijde) zag ik opeens dat ik niet mezelf had getekend maar mijn moeder, in een situatie die op haar van toepassing was en niet op mij! Dit gaf mij zoveel lucht.

Hoe blijf jij op je eigen pad? In hoeverre laat jij je verleiden en/of afleiden naar een zijweg? Ik ben diverse zijwegen ingeslagen op weg naar mezelf. En achteraf kan ik zien dat dit zijwegen waren, die aansloten bij wat anderen wilden, het leven van anderen, met name van mijn ouders. Zo ben ik na een universitaire studie en een succesvolle carrière, van mijn pad afgeraakt, op zoek naar mezelf. In mijn zoektocht heb ik keuzes gemaakt, die te herleiden zijn naar wat mijn ouders vroeger deden, om onbewust toch nog hun goedkeuring te krijgen, maar het waren keuzes die mij alleen maar verder brachten van míjn pad.

Jij bent de enige die weet wat jouw pad is. Laat je niet beïnvloeden door wat anderen ervan vinden, hoe lastig dit ook is. Het is heel natuurlijk om bevestiging en aanmoediging te willen ontvangen van je naasten, maar vaak moet je gewoon doen wat goed voelt voor jou en dan volgt de rest vanzelf.

Wil jij (weer) ontdekken wie jij bent en jouw pad bewandelen?

Schrijf je dan in voor de Livedag: DIY ‘Visionboard Ontdek je plekje!’ op zaterdag 21 juli. Op een interessante, kleurrijke en creatieve manier ga je op ontdekkingstocht naar wat voor jou belangrijk is. We gaan o.a. kijken welke kleuren nu bij jouw persoonlijkheid passen en welke je daarvan nu terugziet in je huis bijvoorbeeld én misschien nog belangrijker welke niet!

Je gaat een visionboard maken van jou, van jouw thuis, in de breedste zin van het woord. De plek waar jij helemaal jezelf kunt zijn. De plek met jouw wensen en verlangens.

Het idee achter een visionboard is dat als je jezelf omringt met plaatjes van wie je wilt zijn, wat je wilt hebben, waar je wilt leven/wonen of op vakantie wilt zijn, je leven verandert om de plaatjes te laten aansluiten bij jouw verlangens. Dit is de kracht van aandacht.

Gedurende de dag word je voorzien van heerlijke hapjes en drankjes en een heerlijke high tea. Kortom: een heerlijke dag voor jezelf van 10.00 tot 15.00 uur voor maar €85,00!

Wacht niet langer en schrijf je vandaag hier nog in voor deze prachtige workshop!

Enne … wil je alvast wat kleur in huis halen? Kijk dan eens op Etsy naar mijn kleurvolle beschilderde mandala krukjes!

Voor meer informatie kun je terecht op mijn website: www.kleurvolleven.nl.

Liever persoonlijk aan de slag?

Dat kan ook met een persoonlijk coachingstraject. Kijk voor meer informatie op mijn website, of mail (info@kleurvolleven) of bel (06-16076000) me.

Volg je mij al op Facebook en Instagram? Ik ontmoet je daar graag!

Wil je 7 gouden tips om jezelf te ontdekken, zodat jij jouw leven kunt leven?
Download dan hieronder mijn gratis E-book ‘7 gouden stappen naar je ware zelf’

Je kunt ook een gratis Skype-sessie van 20 minuten aanvragen.
Stel je vragen die jou op dit moment bezighouden. Ik geef je graag een paar tips waar je mee verder kunt.

Stuur me een mail, dan maken we een afspraak.

 

Gratis E-Book downloaden
Kleurrijke groeten,

Claudia Wondergem

Kleurvol Leven
www.kleurvolleven.nl
info@kleurvolleven.nl
06-16076000

 

In categorie:Blog

Stuur ons een bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Opmerking
Naam *
Email *
Web